top of page

Top 5 sfaturi cum să-ți alegi salteaua potrivită

Compania Matco Mattress Moldova situată pe str. Florarii 4, sec. Râșcani or. Chișinău vă informiază că este important să faceți o cercetare amănunțită și să consultați experții înainte de a lua o decizie. În plus, saltelele ortopedice trebuie să fie adaptate nevoilor și preferințelor individuale, precum și să ofere suport adecvat pentru coloana vertebrală. Investiția într-o saltea de calitate poate aduce beneficii semnificative pe termen lung pentru sănătatea și calitatea somnului.


Compania Matco Mattress Moldova / str. Florarii 4, sec. Râșcani, or. Chișinău

1. Despre sistemul de arcuri, este recomandat ca copiilor sub 10 ani și persoanelor peste 60 de ani să folosească saltele fără arcuri, cu umplutură din material hipoalergenic, cum ar fi spuma poliuretanică. Aceasta se datorează faptului că chiar și cele mai scumpe saltele cu arcuri pot produce mici vibrații care pot afecta negativ corpul celor mici și sistemul osos al celor în vârstă. În cazul persoanelor care nu se încadrează în aceste categorii de vârstă, există opțiunea de a alege saltele cu arcuri Bonel (arcuri bloc) sau Pocket (arcuri individuale).


2. Alegerea unei saltele în funcție de greutatea corporală este importantă pentru asigurarea confortului și susținerii adecvate în timpul somnului. Pentru persoanele cu o greutate peste 90 de kilograme, se recomandă o saltea cu o înălțime mai mare de 22 cm, confecționată din arcuri și destul de rigidă pentru a susține greutatea în mod corespunzător. Aceasta va ajuta la distribuirea uniformă a presiunii și la evitarea formării punctelor de presiune, asigurând un somn odihnitor și fără disconfort.


3. Da, este recomandat să alegeți o saltea cu arcuri și cu cât mai multe arcuri pe metru pătrat în cazul în care pe saltea se vor odihni două persoane cu o diferență de greutate mai mare de 30 kg. Acest tip de saltea oferă o mai bună susținere și redistribuie greutatea uniform, astfel încât persoana care se mișcă nu va simți deformarea saltelei, iar somnul său nu va fi tulburat.

4. Ortopedicitatea nu este întotdeauna sinonimă cu duritatea saltelei. Uneori, termenul "ortopedic" este utilizat mai mult în scopuri de marketing. Cu toate acestea, o saltea ortopedică trebuie să fie în primul rând confortabilă, să ofere suport corect coloanei vertebrale și sistemului osos și să nu provoace puncte de presiune.

Husele saltelelor din materiale sintetice sau combinate sunt considerate practice și rezistente, iar specialiștii recomandă în mod special materialul Jacquard pentru protejarea și prelungirea duratei de viață a saltelei. Alegerea unei huse din acest material rezistent și durabil asigură o protecție optimă a saltelei pe termen lung.


De-asemenea un sfat destul de util - Este important să alegeți saltele direct de la producători cu experiență pentru a beneficia de garanție completă și pentru a evita costurile suplimentare generate de intermediari. Prin acest lucru, veți putea avea încredere în calitatea și prețul produsului achiziționat.
Atunci când îți achiziționezi o saltea ortopedică, ia în considerare următoarele sfaturi:
1. Consultă un specialist în domeniul ortopediei pentru a identifica nevoile tale și alegerea potrivită a saltelei.
2. Verifică înălțimea și densitatea saltelei, astfel încât să ofere suport adecvat coloanei vertebrale.
3. Testează personal salteaua înainte de cumpărare pentru a te asigura că oferă confortul dorit.
4. Caută materiale terapeutice și antibacteriene pentru o igienă optimă.
5. Alege o saltea cu garanție pentru a te asigura că investiția este protejată pe termen lung.














0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Produse conexe

bottom of page