top of page

Cum să te trezești fericit?

Modul în care te trezești dimineața este foarte important, întrucât întreaga zi depinde de dispoziția dimineții.

Toată lumea vrea să se trezească fericită și să rămână în această stare de spirit pentru restul zilei.

Dar, există o rețetă specială pentru a te trezi fericit în fiecare zi?

Nu sunt sigur dacă există ceva care vă va garanta că vă treziți fericiți în fiecare zi, dar, cu siguranță, există câteva acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a vă bucura de o bună dispoziție dimineața.

Du-te devreme la culcare în fiecare seară!


Mersul la culcare devreme este important nu numai pentru copii, ci și pentru adulți.

De ce este atât de important? Pentru că trebuie să dormi suficient ore pe noapte, astfel încât să nu te trezești morocănos și obosit.

Potrivit Fundației Naționale pentru Somn, acestea sunt orele de care aveți nevoie pentru un somn bun:


Adulți (26 - 64 de ani) 7 - 9 ore


Ai nevoie de 7 până la 9 ore de somn pe noapte, pentru ca corpul tău să aibă o sănătate mentală și fizică bună. Somnul este un beneficiu pentru sănătate care face parte din viața noastră. Ne poate aduce beneficii dacă dormim suficient ore și dacă nu, poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi creșterea în greutate, inima, tulburări ale sistemului imunitar etc.



Citiți cărți înainte de culcare


Citirea unei cărți înainte de culcare ne ajută să ne liniștim înainte de a adormi. Este ca o rutină de noapte bună pentru copii, doar pentru adulți. Cărțile ne ajută să ne relaxăm și să uităm de faptul că suntem obosiți și am avut o zi grea. De asemenea, ne va ajuta să adormim mai ușor. Ca atunci când citim o carte, imaginar, suntem în povestea altcuiva, nu a noastră. Creierul nostru se concentrează pe altceva și se relaxează.


Nu mâncați prea mult seara


A mânca prea mult chiar înainte de culcare poate provoca dureri de stomac și mult disconfort. Nu veți putea dormi relaxat și confortabil, deoarece s-ar putea să simțiți arsuri la stomac. De asemenea, consumul unei mese complete înainte de culcare vă poate perturba somnul. Mai ales dacă mâncați alimente grase, multe alimente cu zahăr și beți multă apă.


Treziți-vă în același timp în fiecare zi


Rutina de somn este importantă pentru corpul tău, inclusiv pentru weekend. Când corpul tău se obișnuiește să se culce și să se trezească în aceeași oră, nu te vei simți stresat și îți vei susține ceasul biologic.


Exerciții


Exercițiile fizice vă vor ajuta corpul să se relaxeze, înainte de culcare. Nu trebuie să faceți mișcare chiar înainte de culcare, puteți face mai devreme aproximativ 30 de minute în fiecare seară.


Mediu dormitor


Păstrați un mediu liniștit, perdele întunecate, un pat confortabil unde vă puteți întinde și vă puteți simți confortabil. Și pur și simplu păstrați-l simplu.


Când te trezești dimineața:


- Zâmbește


- Du-te afară


- Fii pozitiv


- Fii recunoscător


- Admiră natura.


Cel mai important ONE - Fă ceea ce te face fericit!


Somnul este crucial pentru corpul și creierul tău. Dacă vrei să rămâi sănătos și să te trezești fericit, trebuie să știi că somnul afectează direct calitatea trezirii tale în fiecare dimineață și calitatea vieții tale, în general. Dormi, trezește-te fericit și visează mare!


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Produse conexe

bottom of page