top of page

Înălțimea ideală a unei saltele ortopedice

Înălțimea ideală a unei saltele ortopedice variază de la o țară la altă, în funcție de preferințele locuitorilor acestora. După statistică, persoanele de pe continentul american preferă saltelele mai înalte decât persoanele care locuiesc în spațiul euro-asiatic.


Inaltimea saltelei ortopedice
Inaltimea ideala a saltelei

Înălțimea saltelei ortopedice poate varia de la 5cm până la 50cm și mai mult, dacă aceasta dispune de bază ortopedică. În cazul în care salteaua este folosită pe suport de pat cu somieră ortopedică, este recomandat ca înălțimea acesteia să nu depășească 30 cm, pentru a asigura mai mult confort în timpul somnului. Experții de saltele recomandă ca înalțime unei saltele să fie de la 22cm-25cm dacă aceasta este plasată pe un pat cu suport ortopedic și minim de 10 inch (25cm) dacă aceasta se plasează pe bază cu ladă (sistemul american). În cazul în carea salteaua ortopedică este utilzată pe un pat din lemn ori din piele, aceasta se recomandă a fi încadrată în laterale de la 0-5cm și nu mai mult. În ultimul timp, există tendința de paturi fără cadran, unde salteaua este plasată fără a fi înfundată în ladă. Acest tip de sistem are un design mai plăcut însă unicul deajuns este faptul că în cazul unei saltele mai ușoare, această poate să se deplaseze puțin pe bază în timpul somnului. Pentru sistemul american de saltele, se recomandă ca fiecare piesă (saltea + bază) să aibă înălțimea de 10 inch (25 cm). În acest caz, salteaua este plasată pe baza ortopedică, iar înalțimea totală a întregului sistem va fi de 20 inch (50 cm).

În cazul în care va plăcut articolul nu ezitați să comentați pe pagina noastră de facebook, ori să ne contactați la numerele de telefon expuse pe site.

#saltea #înălțime saltea #saltele #saltele ortopedice #saltele pat #comanda saltea #saltele md #comanda saltea #model saltea #saltele chișinău #saltele moldova



0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Produse conexe

bottom of page