top of page

Saltea fermă sau moale? Ce să aleg?

O saltea este o investiție importantă în viața noastră. Nu numai pentru că durează ani de zile, ci pentru că căutăm ceva mai mult decât o saltea. Căutăm confort, odihnă, sănătate și somn bun.

Cel mai important lucru este calitatea somnului nostru, deoarece asigură un început bun al zilei și o viață grozavă.


Cumpărăturile cu saltele nu sunt deloc ușoare, deoarece există multe tipuri de saltele, realizate din diferite materiale.

Varietatea saltelelor ne dă greu să alegem salteaua perfectă pentru dormitorul nostru.

Să trecem în revistă câteva detalii importante despre fermitatea saltelei și cum să o alegem pentru un somn bun.


Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei reflectă confortul saltelei. Când faceți cumpărături cu saltele, puteți spune persoanei care vinde ce fel de saltea căutați, în funcție de fermitatea saltelei. Dacă nu sunteți sigur pe care să o alegeți, puteți încerca fermitatea saltelei la magazin și puteți decide pentru dvs. pe ce saltea vă simțiți mai bine. Fermitatea saltelei se referă la stratul superior al unui pat, care se mai numește și stratul de confort.

Aceste tipuri de saltele pot fi împărțite în moi, medii și ferme. Dar, majoritatea oamenilor le împart în ferme și moi. În funcție de cât de moale și de fermă se simte o saltea, puteți decide ce fermitate funcționează cel mai bine pentru dvs.


Știi ce strat superior de saltea este cel mai potrivit pentru tine?

O saltea fermă se simte mai tare și nu este atât de flexibilă pentru a se adapta corpului tău. Oamenilor le place acest tip de saltea din câteva motive:


- Senzația rigidă a suprafeței


- Nu vă scufundați în saltea


- Suport


- Suport coloanei vertebrale


- Flux de aer


Salteaua fermă vă oferă suportul dorit, vă ajută la lăsare și, cel mai important, vă oferă sprijinul necesar coloanei vertebrale și gâtului.


Salteaua moale vă oferă acea senzație lînă și delicată, deoarece se ajustează la curbele corpului. Majoritatea clienților care au probleme cu spatele tind să cumpere saltele moi.


Există doi factori importanți care vă pot ajuta să decideți asupra fermității saltelei:


Greutate - persoanele puțin mai grele tind să cumpere saltele mai ferme. Le poate fi dificil să iasă dintr-un pat foarte moale. Se pot scufunda în pat și au dificultăți în a intra și a ieși din pat.


Dureri de spate - persoanele care suferă de dureri de spate au tendința de a se simți mai bine pe o saltea mai moale.


Pur și simplu culcați-vă pe saltea pentru a putea simți stratul superior și a vedea dacă acesta este confortul care vă face să vă simțiți bine. Dacă doriți să cumpărați o saltea cu partenerul dvs. și vă place amândoi un nivel de fermitate diferit, va trebui să ajungeți la un compromis. Dar, puteți alege și o saltea cu un nivel mediu de fermitate care s-ar putea potrivi amândurora.


Potrivit Wikipedia, o saltea cu spumă cu memorie se va simți mai fermă într-un dormitor rece decât într-un dormitor cald.


Majoritatea companiilor de saltele au un grafic care explică fermitatea saltelelor. De obicei vine cu numere, începând de la


1 - foarte moale, 5 - mediu moale și 10 - foarte fermă.


Suport Layer


Este important să știți că stratul de saltea de susținere este diferit de stratul de saltea superior. Stratul superior de confort arată fermitatea saltelei, dar stratul suport ajută la menținerea stratului superior. Stratul suport poate fi realizat din arc interior sau spumă.


Saltelele Innerspring sunt unul dintre cele mai utilizate straturi de susținere în saltele. Poate veni în diferite niveluri de sprijin. Pentru a cunoaște suportul de calitate al saltelei arcului interior, trebuie să cunoaștem numărul bobinelor dintr-o saltea, materialul în care sunt acoperite bobinele, precum și forma bobinelor. Toate aceste detalii ne vor oferi suficiente informații cu privire la fermitatea și suportul saltelei.


Este bine cunoscut faptul că, dacă o saltea are mai multe colaci în ea, este considerată mai fermă și va dura mai mult. Numărul de bobine nu este însă singurul factor care contează. Dacă bobinele nu sunt suficient de groase, nivelul de fermitate va fi scăzut.


Forma bobinelor este importantă și ea. Se consideră că saltelele în formă de clepsidră sunt mai ferme decât cele care au spirale continue.


Memory Foam - este important pentru a cunoaște densitatea unei saltele cu memory foam. Prin densitatea sa putem clasifica fermitatea saltelei în scăzută, medie și fermă. Densitatea spumei de memorie merge de la 2,5 la 8 lire sterline pe picior cub. Dacă o saltea are 4 până la 5 lire sterline pe picior cub, este considerată a fi o saltea din spumă de densitate medie.


Ceea ce contează cu adevărat în spuma de memorie este IDL - Impression Load Deflection. Acesta este cel mai important factor atunci când vine vorba de măsurarea fermității saltelei. Aceasta arată cât de moale sau cât de fermă este o saltea.


Care este poziția ta de dormit?

În funcție de poziția dvs. de dormit, puteți spune ce saltea vi se potrivește cel mai bine. Desigur, toată lumea are propriile preferințe de somn și îi place. Dar, asta este ceea ce majoritatea oamenilor aleg în funcție de poziția lor de somn.


Majoritatea persoanelor care dorm din spate sau din stomac tind să cumpere saltele mai ferme.


Traversă pentru stomac - se bucură de salteaua fermă. Se ajustează la punctele lor de presiune și ajută la susținerea gâtului și pelvisului.


Traversa din spate - sunt cei care caută mai mult o saltea mai fermă. Le place sentimentul ferm al saltelei pentru spate.


Traversă laterală - ca saltele mai moi. Au tendința de a dormi mai mult pe saltele cu strat superior de spumă cu memorie. Când dorm pe o parte, brațul simte multă presiune. Este mai confortabil atunci când brațul atinge o suprafață moale, mai degrabă decât una dură. De asemenea, îi ajută pe umeri și șolduri, deoarece saltelele moi le oferă o atingere moale și le ajută brațul să nu se blocheze sau să se amortească.


Cel mai important lucru este ce simți când te culci pe o saltea. Tu ești cel care poate decide fermitatea de care ai nevoie pentru ca corpul tău să se simtă relaxat și să se bucure de un somn bun.


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Produse conexe

bottom of page