top of page

Pași în alegerea pernei potrivite pentru un somn relaxant

Un somn calitativ este determinat nu doar de salteaua aleasă cu grijă, dar și de perna pe care dormi. În momentul alegerii acesteia trebuie să urmezi cîtiva pași pentru a fi sigur că investești banii într-o pernă potrivită de o calitate înaltă.

Deci, iată care sunt acești pași:



Perne cu memorie in Chisinau, Moldova
Modele de perne cu memorie


1. Atrage atenția la stilul tău de dormit


În momentul achiziționării unei perne noi, trebuie să ții cont de stilul tău de dormit. În funcție de aceasta, fiecare din noi trebuie să opteze pentru anumite tipuri de perne. Rolul unei perne este de a menține capul și gîtul într-o postură cît mai naturală.


- Dormit pe spate


În momentul în care dormi pe spate menții coloana, gîtul și spatele într-o poziție neutră, astfel vei evita durerile de spate, de gît și apariția ridurilor. De aceea, dacă te numeri printre persoanele ce dorm pe spate, se recomandă să utilizezi o pernă subțire, pentru a nu ridica prea mult capul în față sau o pernă cervicală, pentru a oferi un suport corespunzător pentru gît.


- Dormit pe o parte


La fel ca și dormitul pe spate, dormitul pe o parte previne durerile de gît și spate și se potrivește perfect pentru femeile însărcinate. Dacă dormi pe o parte, optează pentru o pernă fermă, deoarece aceasta umple distanța dintre umăr și ureche.


- Dormit pe burtă


În cazul în care dormi pe burtă, o poziție nu chiar sănătoasă, trebuie să folosești o pernă plată și/sau subțire, iar pentru a nu avea parte de mici dureri de spate, amplasează o pernă sub abdomen.


2. Alege umplutura pentru perna ta


O pernă ideală trebuie să fie alcătuită din materiale anti-alergice ce respiră. În funcție de umplutura pernei aceasta este mai moale sau mai tare. Iată ce perne poți găsi și caracteristicile acestora.


- Pernă poliuretan


În funcție de densitate, acestea pot fi moi, medii sau tari. Acestea asigură un bun suport a gîtului.


- Pernă Memory


Perna Memory asigură un bun sprijin pentru cap și gît, preluînd forma capului și menținînd coloana vertebrală într-o poziție corectă.


- Pernă Memory Aloe Vera


Perna Memory Aloe Vera conține microcapsule de Aloe Vera ce stimulează circulația sîngelui și oferă o piele îngrijită și hidratantă. La fel ca și perna memory preia forma capului în timpul somnului, oferind un confort și un somn liniștit.


- Pernă din puf/pene


Pernele din puf/pene au un grad de duritate mediu. Umplutura poate fi mutată acolo unde ai nevoie, oferind sprijinul necesar.


Pernă din bumbac/lînă


Pernele din bumbac sau lînă sunt tari și hipoalergice.


3. Ia în considerare sfaturile medicului și/sau a consultantului din magazin


De asemenea, în momentul alegerii pernei, întreabă de un medic sau consultant ce tipuri de pernă ți s-ar potrivi mai bine în funcție de poziția de somn, problemele întîlnite în momentul trezirii sau problemele de sănătate.


Cele mai recomandate perne sunt cele ce susțin coloana cervicală, deoarece oferă susținere și amortizare capului. De asemenea, pentru pernele cu această formă pot fi folosite orice materiale.


4. Testează perna în magazin


Pentru a fi sigur în alegerea pernei, testează perna în magazin. Cel mai bine ar fi să o procuri din magazinele specializate ce produc perne și saltele ortopedice. Astfel, vei avea posibilitatea să te întinzi și să o probezi. Iar dacă nu dispui de această posibilitate, așează-te lîngă un perete sprijinind perna de acesta, la fel ca pe o saltea doar că vertical.


Sperăm că acești pași te vor ajuta să faci alegerea perfectă!


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Produse conexe

bottom of page